вівторок, 10 грудня 2013 р.

Покривало

Автор: Kristina на вівторок, грудня 10, 2013
Квілт мені подобається дуже давно, у всіх його проявах. Та, наважитись, і повторити дещо подібне, завжди бракувало сміливості. Дуже довго я спостерігала за роботами дівчаток та навіть не уявляла з якої сторони розпочати. І ось настав цей день...

Для початку, я вивчила матеріал на тему Quilting, обрала візерунок, тканину і приступила до роботи. Виміряла за допомогою лінійки і простого олівця. Зі справжніх інструментів у мене на той час був лише самовідновлюючий коврик і ніж сумнівної якості, який я замінила на ножиці. Спеціальну лінійку в нашому місті я не знайшла, а, щоб замовити через інтернет, потрібно було довго чекати. А тут, як ви розумієте, "ХОЧУ ВЖЕ". Роботою настільки захопилась, що "нарізала" на велике покривало. 
 Хочу трошки детальніше розповісти про візерунок. На просторах інтернету він називається "зиг-заг" або chevron quilt. Зиг-заги складаються з трикутників різних кольорів. Зробити це дуже просто, більше того, в залежності від розкладу трикутників, міняється сам візерунок.
На цьому етапі все пройшло добре. 
Наступний етап. Тепер це все (верх, низ і наповнювач), потрібно між собою скласти. Звичайно я прочитала про спеціальні булавки, але їх у мене теж не було, тому я вирішила замінити їх звичайними, але вони тупі і дуже не зручні. "Але в мене є шпильки, чому ускладнювати роботу"- подумала я і дуже про це пожаліла, всі пальці були поколені. Не потрібно придумувати велосипед, якщо це вже хтось зробив до тебе. 
Етап третій. Стьобання. По-перше, в комплектації моєї машинки спеціальної лапки не було. Я, як на другому етапі, подумала, що це невелика проблема і почала зшивати звичайною лапкою.....Шила, порола. Згадала про велосипед і купила спеціальну лапку. Коли я побачила, що розмір моєї ковдри, м'яко кажучи, не співпадає з габаритами машинки, я була приголомшена. Та, коли я почала все це зшивати, я зрозуміла, що це нереально, незручно і взагалі... Мучилась дуже довго, з перервами, через кожних дві лінії. Коли прошила останню лінію, видихнула.... Далі був релакс при пришиванні окантовки, яку я, вже не експериментуючи, пришила так, як написано, зі зворотньої сторони вручну.
Та, незважаючи на всі пережиті муки, пошила ще багато речей в цій техніці. Тепер у мене є спеціальна лінійка кількох розмірів, ніж і аж дві лапки. Але це вже тема наступної публікації.

Розмір 1,40м*2,20м. Використовуватись може як покривало та як ковдра.

Буду дуже вдячна тим, хто вже спробував і може поділитися своїми враженнями або, навіть, секретами.

  



17 коммент.:

Алла сказав...

Очень красивая стильная работа!

Ольга Романив сказав...

Ну! С почином! Сказочница ты наша)))) Столько слов... понятно, что переживаний не меньше! Но теперь расслабься и выдохни: получилось здорово! Очень аккуратненько! Супер!
Для таких многослойных объемных вещей и прямой строчки без шагающей лапки не обойтись! ты такую купила?

Kristina сказав...

Алла, дякую))

Ольга, після всіх мук купила цю лапку і шила вже з її допомогою, а от як помістити такий великий об'єм в машинку для стьобання так і не зрозуміла. Може секрету немає і всі так мучаться!?!

Ольга Романив сказав...

Все!))))
А вообще, можно по разному делать: одни края скручивают (но тогда есть реальная возможность сместить слои), другие как бы в гармошку складывают и сметывают или скрепляют прищепками специальными (как гигантские канцелярские зажимы), наверняка есть ещё способы, но я не знаю... может кто подскажет. НО! Именно из-за этого пока за одеяла не берусь!))))

Khrystic M сказав...

Христю))) то я читаю і себе бачу і все що пишеш все знайоме до болю))) я на ті покривала заглядаю уже котрий рік, осилила одне, і те кривеньке))) друге невідомо коли-може наступного року зроблю)) ну але мрію мрію. твоє просто ідеальне виглядає, молодчинка

Олеся сказав...

Кристиночка! Потрясающе! Получилось необыкновенно! А стежочки-строчки, мне кажется, что ровнее и не бывает! Идеально! Очень красивое, уютное! Ты очень талантливая, очень! Даже и не думай сомневаться в себе! Роскошное одеялко!!! Это огромный труд, столько нужно терпения и любви вложить в это дело, чтоб получилась такая вещь! Любуюсь и радуюсь за тебя! Ты-умничка! Обнимаю!

Julia сказав...

Кристи, ты героиня! Обалденное одеяло! И сразу такой масштаб! Вот правильно говорят, "як схочеш, то й на гору вскочиш" :) Подсказать ничего не берусь, для меня єто что-то мега непостижимое, просто любуюсь в сторонке.

Kristina сказав...

Христина, дякую)) ти не відкладай, спробуй ще раз, мене "засосало"

Олеся, дякую тобі дорога, мені дуже важлива твоя думка!!!

Юля, дякую, при бажанні точно можна вскочити))

IrLik сказав...

Кристина, роскошное покрывало! Совушки забавные!

Alena Gracheva сказав...

Кристина, просто прелесть! Какое яркое и уютное! Чудо!

Kristina сказав...

Ірина, Аленка, дякую))

Olga K сказав...

Выглядит очень красиво и аккуратно! Когда я взялась шить свой первый плед, у меня были точно такие же проблемы :))) Без инструментов, карандашик, обычная канцелярская линейка и маленькие ножницы! Обычные булавки с головкой, которые терялись в пледе и исцарапали мне все пальцы. И, конечно, плед не влез в машинку! Я аккуратно скатывала плед, чтобы как-то втиснуть. Единственное, что у меня все же было, это шагающая лапка, про которую я вспомнила когда уже пришлось распороть первый шов :)

Kristina сказав...

Ольга, дякую)) Стьобати такий великий об'єм на звичайній швейній машинці дуже важко, я теж і скручувала, і складала, все рівно незручно. Бачила для цього спеціальні машини, там все простіше))

Unknown сказав...

Кристинка!!! С почином!:)))
Красивое одеялко! Молодчина:)))

И да, у меня тоже так, и в машинку не впихивается, и руки болят потом неделю, и вообще...та еще радость:))) И я не пользуюсь специальными булавками, как-то не получается купить. Всё смётываю вручную, а потом уже стегаю. Долго, но удобно.:)))

Kristina сказав...

Алена, дякую тобі дуже, я теж думала так зробити, але це так довго... Та, чого не зробиш заради результату. Мабуть, наступне спробую саме так)) Власне, спеціальних шпильок я так і не купила.

Анна Гончарова сказав...

Какое красивое покрывало! Как будто весна наступила!

Kristina сказав...

Анна, дякую дуже за підтримку))

Дописати коментар

 

For you Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea